Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen
Thuiswinkel WaarborgKlantenservice
0
0
Gratis verzending vanaf €40
30 jaar expertise
Achteraf betalen

Door Danny Koene, 22 juli 2024

Tips bij het kiezen van jouw maat bokshandschoenen

Of je nu een beginner bent in de bokssport of een ervaren vechter: het kiezen van de juiste maat bokshandschoenen is essentieel voor je prestaties en veiligheid. Onjuiste handschoenen kunnen leiden tot ongemak, verminderde prestaties en zelfs blessures. In deze blog geven we je tips over het kiezen van de juiste maat bokshandschoenen en om de perfecte pasvorm te vinden. Ontdek hoe je de beste handschoenen kiest en hoe NRG Fitness je hierbij kan helpen.

Waarom is het belangrijk om de juiste maat bokshandschoenen te kiezen?

Het kiezen van de juiste maat bokshandschoenen biedt tal van voordelen:

  • Bescherming: Correct passende handschoenen bieden de nodige bescherming voor je handen en polsen, waardoor je blessures voorkomt.
  • Comfort: Handschoenen die goed passen, zorgen voor meer comfort tijdens het trainen en sparren, waardoor je langer en effectiever kunt trainen.
  • Prestaties: Met de juiste maat handschoenen kun je beter stoten en je technieken verbeteren, wat je algehele prestaties ten goede komt.
  • Duurzaamheid: Goed passende handschoenen gaan langer mee omdat ze minder snel slijten door overmatige beweging of drukpunten.
  • Veiligheid: Veiligheid voor zowel jou als je trainingspartner is gegarandeerd met de juiste maat handschoenen, omdat ze de impact van stoten beter absorberen.

Het bepalen van de juiste maat bokshandschoenen

Maattabel bokshandschoenen

Het bepalen van de juiste maat bokshandschoenen kan een uitdaging zijn, maar met de volgende stappen wordt het eenvoudiger:

  1. Meet de omtrek van je hand met een meetlint, net onder de knokkels, zonder je duim. Dit geeft je een idee van de grootte van de handschoenen die je nodig hebt.
  2. Bokshandschoenen worden meestal gemeten in ounces (oz). De meest voorkomende maten variëren van 8 oz tot 16 oz. Je keuze hangt af van je lichaamsgewicht, het type training en je persoonlijke voorkeur.
  3. Voor zaktraining en sparren heb je misschien verschillende maten nodig. Lichtere handschoenen (8-12 oz) zijn vaak beter voor zaktraining, terwijl zwaardere handschoenen (14-16 oz) meer geschikt zijn voor sparren.
  4. Probeer verschillende maten en merken om te zien welke het beste passen en het meeste comfort bieden. Let op hoe ze voelen met bandages om je handen.
  5. Vraag advies aan trainers of medeboksers. Ze kunnen waardevolle inzichten geven op basis van hun ervaring.

Welke bokshandschoenen zijn geschikt voor verschillende soorten training?

Afhankelijk van het type training dat je doet, heb je verschillende soorten bokshandschoenen nodig. Voor zaktraining zijn lichtere handschoenen (8-12 oz) vaak voldoende. Ze bieden voldoende bescherming en zijn minder vermoeiend voor langdurige sessies. Voor sparren heb je zwaardere handschoenen (14-16 oz) nodig. Ze bieden meer demping en bescherming voor zowel jou als je sparringpartner. Voor wedstrijden zijn er specifieke regels voor de handschoenmaat, afhankelijk van de gewichtsklasse en de boks organisatie. Zorg ervoor dat je handschoenen aan de eisen voldoen. Voor cardio boksen kun je lichtere handschoenen gebruiken, omdat de focus ligt op snelheid en uithoudingsvermogen in plaats van kracht. Als je krachttraining combineert met boksen, overweeg dan handschoenen met extra polssteun en demping.

Verschillen tussen bokshandschoenen van verschillende merken

Merken verschillen in kwaliteit, pasvorm en prijs. Hier zijn enkele factoren om te overwegen bij het kiezen van een merk:

  • Kwaliteit van materialen
    Hoogwaardige materialen zoals echt leer gaan langer mee en bieden betere bescherming dan synthetische materialen.
  • Pasvorm
    Verschillende merken kunnen iets andere pasvormen hebben. Probeer verschillende merken om te zien welke het beste bij je handvorm passen.
  • Prijs
    Goedkopere handschoenen kunnen aantrekkelijk zijn, maar investeren in een duurzamer paar kan op de lange termijn voordeliger zijn. 
  • Innovatie
    Sommige merken bieden innovatieve functies zoals verbeterde ventilatie, extra polssteun of speciale schuimvulling voor betere demping. 
  • Reputatie
    Bekende merken met een goede reputatie in de bokswereld zijn vaak betrouwbaarder en hebben positieve beoordelingen van andere boksers.

Hoe onderhoud je bokshandschoenen voor een langere levensduur?

Het goed onderhouden van je bokshandschoenen kan hun levensduur verlengen en hun prestaties behouden. Daarom is het onder andere van belang deze goed uit te luchten na elke training. Door goed te laten drogen voorkom je vocht en geurvorming van de handschoenen.

Daarnaast is het slim om de bokshandschoenen regelmatig te reinigen met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Het is af te raden om deze onder te dompelen in het water. 

Ten slotte kun je ook boks bandages onder je handschoenen gebruiken, hiermee verminder je zweet en bacteriën die anders in je handschoenen terechtkomen.

Bokshandschoenen van NRG Fitness

Het kiezen van de juiste maat bokshandschoenen is essentieel voor je prestaties en veiligheid in de bokssport. Door de juiste maat en type handschoenen te kiezen, kun je genieten van een comfortabele en effectieve training. 

NRG Fitness beschikt over een ruim aanbod bokshandschoenen van hoge kwaliteit die perfect zijn voor zowel beginners als ervaren boksers. Onze vechtsporthandschoenen zijn ontworpen met duurzaamheid, comfort en bescherming in gedachten. Naast bokshandschoenen vind je ook diverse andere boks artikelen in onze shop: van gebitsbescherming en stootkussens tot bokszakken en ophang accessoires. Bezoek onze website om ons uitgebreide assortiment te bekijken en vind de perfecte handschoenen die passen bij jouw behoeften en trainingsdoelen.

Begin vandaag nog met trainen en ervaar de voordelen van goed passende bokshandschoenen!

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking